Glijmiddel op waterbasis is veruit de meest gebruikte soort en is populairder dan bijvoorbeeld siliconenbasis of oliebasis. Waterbasis wordt door veel mensen vergeleken met vaginaal vocht dat door het lichaam aangemaakt wordt, en daardoor kiezen veel mensen voor de variant op waterbasis. Die vergelijking is echter onterecht. Maar wat maakt dit seksaccessoire op waterbasis dan zo populair?

Glijmiddel op waterbasis plakt niet, kan gemakkelijk afgewassen worden, vlekt niet in kleding of lakens en kan gebruikt worden met alle condooms en speeltjes. Daarnaast hebben de meeste waterbasis gels geen bijwerkingen. Als je nog geen of weinig ervaring hebt met glijmiddel, raden we je aan om in ieder geval de eerste keer een variant op waterbasis te kiezen. In dit artikel helpen wij jou bij het kiezen van het beste glijmiddel op waterbasis.

Durex play sensitive

Beste glijmiddel op waterbasis:

1. Durex Play Sensitive

Onze keuze: Het beste glijmiddel op waterbasis

Naast beste glijmiddel op waterbasis ook verkozen tot de beste keuze allround! Durex weet met zijn kwalitatieve producten ons wederom te verassen met een ontzettend goed glijmiddel. Durex Play Sensitive is een van de populairste en best verkochte glijmiddelen in Nederland.

bekijk prijs bol.com (100ml)

En dat Durex Play Sensitive een van de best verkochte glijmiddelen op waterbasis is, verrast ons zeker niet. Een extra zachte formule zorgt voor een fijn en plezierig gevoel.  Perfect voor mensen met een gevoelige huid en natuurlijk voor zij die op zoek zijn naar het beste glijmiddel op waterbasis, ook al heb je geen gevoelige huid.

Dit glijmiddel op waterbasis is kleurloos, vlekkeloos, eetbaar en niet vet. Omdat het op waterbasis is, kan dit glijmiddel gebruikt worden in combinatie met alle soorten condooms.

 

Pjur Basic

2. Pjur Basic Glijmiddel Op Waterbasis

Gewoon goed glijmiddel. Dat is wat Pjur Basic is. Geen gekke toevoegingen of spannende tintelingen. Pjur heeft ervoor gekozen om met zijn Basic gel zo’n natuurlijk mogelijk product neer te zetten. En dat is ze zeker gelukt. Met Pjur Basic is het back to the basics. Deze soort bevat geen agressieve ingrediënten, verkoelende of verwarmende effecten of speciale smaakjes.

€ 7,95 bij desexshop.nl (100ml)

Pjur Basic is in vergelijking met andere gels op waterbasis een vrij dikke gel. Het voordeel hiervan is dat Pjur Basic super glad is en niet snel opdroogt, voor ultiem genot tijdens de seks. Pjur geeft een natuurlijk gevoel, dat dicht bij het gevoel komt van het vocht dat geproduceerd wordt door het menselijk lichaam.

 

Durex Play Feel

3. Durex Play Feel

Durex Play Feel is het broertje van Durex Play Sensitive in de Play series van Durex. Het kenmerkt van Feel is dat het gebruik van deze soort een extra intense ervaring geeft. Je voelt elkaar extra goed, waardoor de seks nog intiemer wordt met meer genot.

€ 9,95 bij desexshop.nl (50ml)

Durex Play Feel is wel € 2,00 duurder en minder geschikt voor de gevoelige huid. Heb je geen last van een gevoelige huid of irritatie na seks? Overweeg dan zeker op Durex Play Feel te kopen in plaats van Play Sensitive. Het extra intense gevoel is de € 2,00 extra ongetwijfeld waard.

Alternatieven

De drie soorten in de top 3 zijn zeker niet de enige mogelijkheden. Er zijn nog een aantal andere merken op de markt die zeker niet mogen missen in deze lijst van beste glijmiddel op waterbasis.

Swiss Navy Waterbased Glijmiddel 59 ml

4. Swiss Navy Waterbased

Swiss Navy is een ontzettend goed merk waar wij erg over te spreken zijn. Nieuw met glijmiddel en wil je wat uitproberen? Kies dan de kleine en goedkopere flacon van Swiss navy. Dit glijmiddel zet ongetwijfeld de nieuwe standaard in de markt. Het gebruik van goede en natuurlijke ingrediënten resulteert in een kwalitatief top glijmiddel. Deze discrete flacons hebben een handig en hygiënisch pompje om goed te doseren en is met één hand te gebruiken.

€ 6,95 bij desexshop.nl (59ml)

 

EasyGlide Glijmiddel - 150 ml

5. EasyGlide

Easyglide verdient een plaats in het lijstje vanwege zijn prijs. De kwaliteit van de gel is prima en kan vergeleken worden met een gemiddelde andere gel op waterbasis. Daarmee is de gladheid en langdurigheid van EasyGlide wel een stuk minder dan de andere merken in deze lijst, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is optimaal.

Voor slechts € 6,95 heb je een grote flacon van 150ml. De gel komt in een prima flacon. Een simpele maar elegante verpakking. Een nadeel van deze fles is dat er geen handige pomp-dop opzit, maar dat mag je ook niet verwachten voor deze prijs. EasyGlide is een goede keuze als je opzoek bent naar een budgetvriendelijke glijder!

€ 6,95 bij desexshop.nl (150ml)

Niet het beste glijmiddel op waterbasis kunnen vinden? Neem dan eens een kijkje bij de beste siliconen merken of verleg je grenzen en ga anaal met speciale anale glijders.

Previous post

Beste anale glijmiddel van 2019 test

Next post

Waar kan je glijmiddel kopen?