Omdat de anus zelf geen vocht of glijmiddel aanmaakt, zijn glijmiddelen uit een fles, flacon of tube dé oplossing om anale seks comfortabeler en aangenamer te maken. Hoewel de anus soms nat aan kan voelen, is het kleine beetje natuurlijke vocht of zweet lang niet voldoende. Anale sex kan bovendien leiden tot irritatie of infectie en is erg oncomfortabel zonder extra glijdende gel. Maar wat is nu het beste anale glijmiddel?

Directe aanbeveling: Pjur Analyse Me  Bekijk!

Anaal glijmiddel: siliconen of waterbasis?

Voor anale seks zijn siliconen ideaal. Ze zijn ontzettend glad, ze gaan lang mee en zijn veilig te gebruiken met een condoom. De siliconen zorgen ervoor dat er minimale wrijving en warmte ontstaat tijdens de seks, dit maakt de variant op siliconenbasis het beste anale glijmiddel. Siliconen gel bevat vier belangrijke ingrediënten, namelijk dimethicon, dimethiconol, cyclomethicone en in sommige gevallen een zaaddodend middel. Door deze vier hoofdingrediënten blijft de gel extra glad voor een lange tijd en deze ingrediënten hebben geen bijwerkingen.

Glijmiddel op waterbasis is ook geschikt voor anale seks en wordt met name aangeraden als je gevoelig bent voor siliconen en er irritaties van krijgt. Kies dan wel een waterbasis variant die speciaal voor anale seks gemaakt is, zoals de Pjur analyse me op waterbasis. Gel op waterbasis droogt wel vrij snel op, zeker bij anale seks, wat een nadeel is. Bij de vagina heb je de combinatie van vaginaal vocht en glijmiddel, waardoor het glijmiddel minder snel uitdroogt. Doordat waterbasis minder goed glijdt dan siliconen, is anale seks met gel op waterbasis meestal minder comfortabel en daarnaast gaat de tube of flacon erg snel leeg. Je gebruikt immers heel veel doordat het zo snel uitdroogt. En zeker bij anale seks wil je dat alles lekker glijdt. Waterbasis is dus niet het beste anale glijmiddel, gebruik het alleen als je niet goed tegen siliconen kan.

De 5 beste anale glijmiddelen

Pjur ontspannend anaal glijmiddel 100 ml

Beste anaal glijmiddel: Pjur Analyse Me!

Onze keuze: Het beste anaal glijmiddel

Pjur – een van de beste verkochte glijmiddelen ter wereld – boekt opnieuw succes met hun glijmiddel dat speciaal gemaakt is voor anale seks. Analyse Me bevat een ontspannend en licht verdovend ingrediënt, waardoor dit glijmiddel perfect is voor anale seks. Extra comfortabel en nog aangenamer!

Bekijk prijs bol.com Bekijk prijs desexshop.nl

Het ontspannende ingrediënt heeft het ‘Jojoba extract’, dat de huid rondom de anus verzacht en de sluitspier laat ontspannen. Er is een perfecte hoeveelheid van dit ingrediënt toegevoegd, de effecten zijn namelijk niet overweldigend, maar doet precies wat het moet doen. Niet meer en niet minder.

Gebruik je liever glijmiddel op waterbasis dan siliconen? Pjur Analyse Me! heeft ook een versie op waterbasis.

Pjur Man Premium Extremeglide - 100 ml

2. Pjur Man Premium Extremeglide

Onze keuze: beste anale glijmiddel voor mannen

Man tot man? Dan raden we Pjur Man Premium aan in plaats van Pjur Analyse me. Het grote verschil tussen Pjur Man en Pjur Analyse Me! is dat er geen ontspannende en verzachtende ingrediënten in Pjur Man Premium Extremeglide zitten. Hierdoor voelt dit siliconen glijmiddel natuurlijker aan dan Analyse Me!.

Bekijk prijs willie.nl

Pjur Man Premium is een iets dikkere gel dan Analyse me. De dikte van de gel is een persoonlijk iets, de ene man vind wat dikker glijmiddel fijner, terwijl iemand anders juist dun glijmiddel prefereert. Sta je achter het merk Pjur maar ben je opzoek naar een glijder zonder verdovend middel, ga dan voor Pjur Man.

Gun Oil - Siliconen Glijmiddel

3. Gun Oil

Gun Oil is de gladste en langst meegaande gel op de markt. Een paar druppels is genoeg voor ultieme gladheid, waardoor dit na Pjur, het beste glijmiddel voor anale seks is.

Bekijk prijs bol.com

Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen glijmiddel op oliebasis, maar op siliconenbasis. Gun Oil is over het algemeen meer een ‘heavy duty’ keuze, voor mensen met enige ervaring die ‘meer’ willen. Naast de inhoud is de verpakking ook erg goed, niets doet vermoeden dat dit een glijmiddel is voor anale seks. Als je dus iets discreet wil dat perfect is voor het zwaardere werk, dan heb je een match gevonden. Gun Oil is iets duurder, maar er zit ook meer in deze flacon wat de prijs volledig compenseert.

Swiss Navy Waterbased Glijmiddel 118 ml

4. Swiss Navy Waterbased

Onze keuze: Beste anale glijmiddel op waterbasis

Gebruik je liever anaal glijmiddel op waterbasis? Dan is Swiss Navy Waterbased de beste keuze. Deze niet plakkende gel heeft een langdurig effect in vergelijking tot andere glijmiddelen op waterbasis en staat bekend om de goede ingrediënten.

€ 9,95 bij desexshop.nl (120ml)

Kies alleen voor Swiss Navy Waterbased als je irritaties krijgt van siliconen, want siliconen is namelijk het beste en meest gebruikte glijmiddel voor anale seks. De reden waarom dit glijmiddel gekozen is als beste anale glijmiddel op waterbasis, is omdat alleen de beste grondstoffen en ingrediënten gebruikt worden in dit glijmiddel, waardoor kans op irritatie en infecties zo goed als verdwijnt. Perfect dus als je niet goed tegen siliconen of agressieve ingrediënten kan.

MALE - Anal Relax Lubricant (250ml)

5. Male – Anal Relax Lube

Op zoek naar een anaal glijmiddel op waterbasis dat licht verdovend is? Dan is Male Anal Relax Lube voor jou. Een budgetvriendelijk glijmiddel op waterbasis, met een licht verdovend effect voor extra genot. En een ontzettend handig pompje!

Bekijk prijs bol.com Bekijk prijs desexshop.nl

Male Anal Relax is een licht verdovend glijmiddel op waterbasis en is huidvriendelijk. Je betaalt slechts € 17,95 voor een extra grote verpakking van 250ml bij desexshop, deze verpakking is dus perfect voor de grootverbruikers en de koopjesjagers.

Beste anale glijmiddel niet kunnen vinden?

Ben je op zoek naar een ander beste anaal glijmiddel, die niet in onze lijst staat? Dan heeft desexshop.nl een ontzettend ruim aanbod in onder andere anaal glijmiddel, waar je gegarandeerd jouw favoriete middel kunt vinden.

Belangrijk bij anale seks met glijmiddel

Glijmiddel gebruiken bij anale seks is over het algemeen heel veilig, er kan weinig mis gaan. Er zijn een paar dingen waarbij het handig is om op de hoogte van te zijn:

  • Gebruik altijd glijdend middel bij anale seks. Bij porno kan het lijken dat er geen glijmiddel gebruikt wordt bij anale seks, maar dat gebruiken ze wel achter de schermen.
  • Als je direct na anale seks ook vaginale seks hebt, kan dat irritatie bij de urinewegen en vagina veroorzaken. Hierdoor wordt dit afgeraden.
  • Maak je gebruik van seksspeeltjes? Vermijd dan in alle gevallen siliconen, de siliconen brengen namelijk schade aan het speeltje aan.
  • Wil je alleen de anus stimuleren met de tong (rimmen/baffen), ga dan voor een glijmiddel met smaakje.

Gebruik altijd glijmiddel, anale seks is daar geen uitzondering op.

Previous post

Olie als glijmiddel gebruiken

Next post

Beste glijmiddel op waterbasis 2019